Blogs laten schrijven

Een blog is een website of een omgeving op een website waar regelmatig artikels op gepubliceerd worden. Je kan het vergelijken met een digitaal dagboek. Maar de inhoud van de blogs hoeven niet van persoonlijke aart te zijn. Ze kunnen ook heel informatief over een specifiek onderwerp gaan.

Op zakelijke blogs presenteren bedrijven hun merk en producten om potentiële klanten aan te trekken en om met hun doelgroep te communiceren. Met als doel om hun naamsbekendheid te vergroten en het is dé manier om bij oriënterende kopers onder de aandacht te komen.

Blogs zijn goed vindbaar in Google en daarom zijn veel bedrijven ook aan het bloggen. Wil jij ook graag een hogere ranking met je website en zie je in dat bloggen hierbij gaat helpen? Dan is zakelijk bloggen jouw oplossing.

In deze blog zullen we verkennen wat er bij komt kijken bij het laten schrijven van blogs en waarom het misschien een goed idee is voor jouw bedrijf. Hier lees je alles over blogs laten schrijven.

Lijn van Opgevallen

Blogs laten schrijven door experts

Een goede blog met waardevolle informatie, die ook nog goed scoort in de zoekresultaten is voor de meeste personen erg lastig om te maken. Het kost men een hoop tijd en het gebrek aan kennis van online marketing gaat vaak ten koste van de resultaten.

Heb je geen tijd? Of geen kennis? Of weet je niet goed wat je moet vertellen? Maar je wilt wel blogs laten schrijven? Dan is het bloggen uitbesteden een goed idee. Laat door een professional je blogpost schrijven, want die weet het beste wat werkt en wat niet.

Contentbureaus zoals Opgevallen zijn gespecialiseerd zijn in het schrijven van blogs voor andere bedrijven en merken. Wij hebben ervaren tekstschrijvers die zich dagelijks bezighouden met het schrijven van blogberichten en die blogs laten scoren in de zoekresultaten. Ook verzorgen wij de fotografie die bij de blogs passen.

Hoe werkt het laten schrijven van een blog?

Wij starten altijd met een duidelijke briefing. Waarom wil je blogs laten schrijven? Wat is het doel van je blogs? En wie is de lezer hiervan? Onze tekstschrijver (jouw blogger) gaat samen met jou bespreken waarover het blogbericht moet gaan.

Ook zoomen wij in op je bedrijf. Wat doet je bedrijf? Wat maakt je anders dan de concurrent? Wat is jouw positionering? En is er een merkboek waarin staat beschreven wat de tone-of-voice (de manier waarop jouw bedrijf taal gebruikt) is die wij moeten toepassen. Wij hebben een werkwijze ontwikkeld waardoor wij jou goed leren kennen.

 

Nadat wij kennis met elkaar hebben gemaakt en ons goed in jouw bedrijf en jouw doelgroep kunnen inleven gaan wij bepalen over welke onderwerpen wij gaan schrijven. Met input van jou gaan wij een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Dat wil zeggen dat wij gaan achterhalen op welke onderwerpen maandelijks zoekvolume zit. Want als je vooraf goed weet waarop gezocht wordt, weet je daarna blogartikelen te schrijven die aansluit bij de interesse van de lezer.

Op basis van de intentie van de zoekopdracht, het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad om te scoren in de zoekmachines gaan wij de juiste zoekwoorden prioriteren om tot het beste resultaat te komen.

 

Na een gedegen zoekwoordenonderzoek gaan wij de eerste blog voor je schrijven. Om tot goede content te komen zal onze tekstschrijver zich inlezen en waar nodig jouw interviewen door middel van een diepte-interview over jouw vakgebied. Wij kunnen je ook ondersteunen met het maken van andere vormen van content zoals foto’s of video’s die we kunnen verwerken in de blog. Bij Opgevallen hebben wij naast copywriters ook een fotograaf en een videoproductieafdeling. Op deze pagina lees je meer over content laten maken.

Als de blog geschreven is vragen we jou om het blogartikel inhoudelijk te controleren. Waar nodig spreken we de feedback door en passen wij de blog aan.

 

Als de ruwe versie van de blog is goedgekeurd gaan wij de blog opmaken voor je website. Wij zullen hierin rekening houden met jouw keywords en SEO zodat je goed vindbaar bent in de zoekresultaten. Om de blog op te maken zullen wij mogelijk het design van je pagina opmaken en eventueel foto’s maken voor ondersteunend beeldmateriaal.

Waarom is het laten schrijven van blogs een slimme strategie?

Waarom zou je tijd stoppen in blogs schrijven? Heel simpel: het draagt bij aan je naamsbekendheid en aan het krijgen van nieuwe klanten.

Blogs zorgen voor extra content op je website. En hoe meer content jij over een bepaald zoekwoord op je website hebt, hoe belangrijker zoekmachines jouw website gaan vinden over dat onderwerp.

Een website met 50 blogs over speeltjes voor honden zal hoger scoren op het zoekwoord hondenspeeltjes dan een website met 1 blogartikel over dit onderwerp. Je laat aan Google zien dat je verstand van zaken hebt op dat specifieke gebied.

Ook zal je website op meer verschillende zoekwoorden ranken. Beide zorgt voor meer verkeer naar je website. Je geeft de lezer een reden om regelmatig terug te komen op je website als je met regelmaat blogt. De lezer zal jou ook beoordelen als een autoriteit vanwege alle content die jij publiceert.

Zorg dat je blogs gevonden worden

Het begint allemaal bij een goed zoekwoordenonderzoek. Als je gewoon begint te bloggen, stop je mogelijk veel tijd in content waar niemand in Google naar zoekt. Door over de juiste zoekwoorden te schrijven, zorg je dat de lezer de content vindt.

Goede bloggers houden zich bezig met SEO. De blogpost wordt aantrekkelijk geschreven, maar de blogartikelen worden ook geoptimaliseerd voor de zoekmachine zoals Google.

Tot slot kan je je blogs op meer manieren inzetten. Maak de content onderdeel van je e-mailgcampagnes en publiceer ze op je social media kanalen.

Zorg dat de bezoekers contact met je opnemen

Leuk die bezoekers, maar je wilt dat ze overgaan tot actie. Een aankoop, een e-book downloaden, meer informatie aanvragen of contact opnemen. Zorg dat je dus niet alleen gevonden wordt, maar dat de bezoekers ook converteren. Bij alle blogs die je door ons laat schrijven houden wij rekening met beïnvloedingstechnieken die hier invloed op hebben. Natuurlijk maken wij ook inzichtelijk hoeveel klanten over gaan tot conversie.

Waarom je door Opgevallen je blogs wilt laten schrijven?

Wil je blogs laten schrijven? Dan is Opgevallen een goede keuze. Wij bieden namelijk de volgende voordelen:

Wij denken vanuit de ontvanger. Wij schrijven niet zomaar zinnen op papier. Wat het lastigste is aan blogs voor anderen schrijven, is verstand hebben van jouw branche, het onderwerp, het bedrijf waar wij voor schrijven en de doelgroep voor wie wij schrijven. Wij hebben een werkwijze ontwikkeld waardoor wij erg snel in jouw bedrijf zitten en vanuit de juiste tone-of-voice en jouw taal kunnen schrijven.

 

Een goede blogpost schrijven heeft tijd nodig. Ja, natuurlijk heeft onze tekstschrijver niet in een half uur een goede blogpost geschreven. Het bedenken van de richting en de insteek kost tijd. Toch kunnen wij snel tot productie komen. Door slim gebruik te maken van tools werken wij enorm efficient. Als de overlegfase is afgerond kunnen wij snel over tot het schrijven van de blogs. Bij ons hoef je niet ellendig lang te wachten, wij kunnen snel jouw helpen.

 

Wij stoppen niet voordat jij tevreden bent met de inhoud. Hoeveel revisies wij ook nodig hebben. Wij werken met vaste prijsafspraken en zorgen dat jij 100% tevreden bent. Zodat jij je volgende blog ook weer door ons wilt laten schrijven!

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

Selma Kamm
Selma Kamm
2023-05-15
Een heerlijk bedrijf om mee samen te werken! Zoveel positieve energie.
Trudy Kruizenga
Trudy Kruizenga
2022-10-04
Wat een mooi eind resultaat hebben wij ontvangen van Opgevallen. Daarnaast was de communicatie erg prettig. Ze staan altijd klaar voor vragen en denken graag mee, een aanrader!
Johannes Postema
Johannes Postema
2022-07-27
Professionele, creatieve club die werkt met veel enthousiasme!
Steffen Bosker
Steffen Bosker
2022-07-26
Ik werk sinds vorig jaar samen met Opgevallen aan uiteenlopende videoproducties. Erg fijne partij om mee samen te werken, hebben goede ideeën!
Martine Van Engelenburg
Martine Van Engelenburg
2022-05-19
Na slechte ervaringen met andere bedrijven ben ik bij Opgevallen terecht gekomen. Ze zijn onderbouwd en resultaatgericht, ik ben heel tevreden over de eerste resultaten. Weten zich goed in te leven in mij en mijn bedrijf. Sinds de samenwerking heb ik een stijgende lijn in opdrachten. Altijd bereikbaar en leuke groep mensen.
Wad Up
Wad Up
2022-02-14
Wij hebben inmiddels al een aantal jaar een fijne samenwerking met Opgevallen. Communicatie gaat altijd heel er goed en wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking! Ik hoop nog jaren partners van elkaar te zijn :)
DeJongegekkoos Grou
DeJongegekkoos Grou
2022-02-07
Opgevallen heeft voor ons een schitterende video gemaakt van het unieke binnenschilderwerk van Olde Signorie in Leeuwarden. In de video is de authenticiteit van het object alsmede het schilderwerk perfect in beeld gebracht Meesterschilders Friesland BV

Dit kun je aan ons toe vertrouwen

Lijn van Opgevallen

Het resultaat

Opgevallen helpt MKB-bedrijven met het schrijven van blogs, landingspagina’s, webteksten en vacatureteksten. Bekijk hier een paar voorbeelden of bekijk ons volledige portfolio.

Wil jij zakelijk bloggen uitbesteden?

Wil je door ons je blogs laten schrijven? Neem contact met ons op. Wij schrijven goede teksten die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en past bij jouw doelgroep. Wij kunnen ook een losse blog schrijven.

TELEFOONNUMMER
Bel ons op telefoonnummer:

WHATSAPP
Stuur een WhatsAppje naar:

E-MAIL
Stuur een e-mail naar: