Onze diensten

Brand guide

Wanneer je een sterke merkidentiteit en een duidelijk merkverhaal hebt, dan komt die optimale merkbeleving vanzelf, toch? Niet helemaal. Om de merkidentiteit, jouw kernwaarden en daarmee jouw gewenste beleving over te brengen, is het belangrijk dat de merkstrategie consistent gecommuniceerd wordt in alle uitingen van je bedrijf. Hoe dat moet worden gedaan staat vastgelegd in een brand guide of een brandbook. Oftewel, de bewaking van jouw merk. Het is belangrijk dat alle communicatie uitingen voldoen aan deze regels.

In een brand guide staan deze regels beschreven. Denk aan de kleurcodes, de lettertypes, het gebruik van logo’s en afbeeldingen en de tone of voice staan beschreven samen met de do’s en don’ts. Maar ook hoe je merk eruitziet, hoe je merk aanvoelt en hoe je merk klinkt. Zo weet iedereen precies hoe jouw merk gecommuniceerd en gepresenteerd moet worden aan de wereld. Een brand guide zorgt ervoor dat je consistent blijft in je communicatie.

Lijn van Opgevallen

Merkbewaking

Nadat de merkidentiteit is bepaald komt dus de merkbewaking om de hoek kijken. Het is dus een logisch gevolg. Hiermee zorg je dat de merkstrategie consistent wordt doorgevoerd, zowel extern als intern. Wij verwerken alle onderdelen in één compleet document: het merkboek. Hierin staat alle informatie over je merk beschreven. Van de technische en praktische regels tot aan je merkverhaal en de beleving van je merk. Zo is het met één document duidelijk hoe jij en je (toekomstige) werknemers je merk moeten presenteren aan de wereld.
 

Pijl naar volgende dienst

Brand Guide gemaakt door Opgevallen

Brand guide ontwikkelen door Opgevallen

Het proces

Wij inventariseren wat er al beschikbaar is. Is er een merkidentiteit ontwikkeld? Zijn er een bestaande huisstijlregels? Hoe ziet jouw huidige huisstijl eruit? Sluit jouw huidige huisstijl nog aan bij hoe jij jouw merk wil laten overkomen aan de buitenwereld? Indien nodig optimaliseren wij jouw huidige huisstijl of ontwerpen wij een compleet nieuwe look voor je merk. Wij denken mee hoe jouw merk naar de wereld gecommuniceerd moet worden en vertalen dit naar duidelijke regels in een brand guide. Wij stellen onder andere regels op voor de tone-of-voice in teksten, voor audio in video’s, voor fotografie en voor het gebruik van kleuren. Wij begeleiden met het toezicht houden op deze regels.

 
 
 

Pijl naar volgende dienst

Kosten van een brand guide

Het opstellen van een brand guide is maatwerk. Vooraf inventariseren wij jullie wensen om vervolgens met een concreet advies te komen. Om je een gevoel te geven wat de kosten kunnen zijn hebben wij twee uiteenlopende voorbeeld scenario’s uitgewerkt:

PROJECT 1
Er is een merkidentiteit en er is een huisstijlhandboek. Vanuit deze middelen maken wij een brand guide.

Looptijd: vanaf 10 uur
Kosten: vanaf € 825

PROJECT 2
Er is een merkidentiteit maar er moet een nieuwe huisstijl ontwikkeld worden. De huisstijl komt niet overeen met jullie identiteit.

Looptijd: vanaf 35 uur
Kosten: vanaf € 2875

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

Selma Kamm
Selma Kamm
2023-05-15
Een heerlijk bedrijf om mee samen te werken! Zoveel positieve energie.
Trudy Kruizenga
Trudy Kruizenga
2022-10-04
Wat een mooi eind resultaat hebben wij ontvangen van Opgevallen. Daarnaast was de communicatie erg prettig. Ze staan altijd klaar voor vragen en denken graag mee, een aanrader!
Johannes Postema
Johannes Postema
2022-07-27
Professionele, creatieve club die werkt met veel enthousiasme!
Steffen Bosker
Steffen Bosker
2022-07-26
Ik werk sinds vorig jaar samen met Opgevallen aan uiteenlopende videoproducties. Erg fijne partij om mee samen te werken, hebben goede ideeën!
Martine Van Engelenburg
Martine Van Engelenburg
2022-05-19
Na slechte ervaringen met andere bedrijven ben ik bij Opgevallen terecht gekomen. Ze zijn onderbouwd en resultaatgericht, ik ben heel tevreden over de eerste resultaten. Weten zich goed in te leven in mij en mijn bedrijf. Sinds de samenwerking heb ik een stijgende lijn in opdrachten. Altijd bereikbaar en leuke groep mensen.
Wad Up
Wad Up
2022-02-14
Wij hebben inmiddels al een aantal jaar een fijne samenwerking met Opgevallen. Communicatie gaat altijd heel er goed en wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking! Ik hoop nog jaren partners van elkaar te zijn :)
DeJongegekkoos Grou
DeJongegekkoos Grou
2022-02-07
Opgevallen heeft voor ons een schitterende video gemaakt van het unieke binnenschilderwerk van Olde Signorie in Leeuwarden. In de video is de authenticiteit van het object alsmede het schilderwerk perfect in beeld gebracht Meesterschilders Friesland BV

Ontvang een vrijblijvende offerte

Brand guide laten ontwikkelen

Neem contact met ons op zodat wij vrijblijvend een advies kunnen geven over jullie brand guide.

TELEFOONNUMMER
Bel ons op telefoonnummer:

WHATSAPP
Stuur een WhatsAppje naar:

E-MAIL
Stuur een e-mail naar: