Wat is
contentcreatie

Contentcreatie is het ontwikkelen van een communicatiemiddel. Hierbij kan je denken aan een blog of een artikel, maar het kan ook een post op social media of een video zijn. Het is belangrijk om content te maken die relevant is voor de ontvanger. Content ontwikkel je voor een bepaald doel.

Neem als voorbeeld deze pagina. Deze pagina hebben wij ontwikkeld zodat wij meer bezoekers op onze website krijgen, met als logisch gevolg dat wij meer aanvragen krijgen. Bij contentcreatie maak je dus content die je helpt een doel te bereiken.

Lijn van Opgevallen

Contentcreatie voorbeeld van een contentkalender

Van strategie tot contentpublicatie

Het is niet aan te raden om in het wilde weg content te gaan maken. Dat is vergelijkbaar met het schieten van hagel. Je zal af en toe raak schieten, maar voornamelijk mis. Contentcreatie kost enorm veel tijd. Je wilt daarom ook dat de inspanningen beloond worden. Opgevallen is een bewezen contentbureau. Contentmarketing goed inzetten begint altijd met een duidelijke strategie: je begint met het duidelijk stellen van je doel. Wat wil je bereiken? En wie is jouw doelgroep? Je maakt een contentplan die aansluit bij jouw doel en doelgroep. Je doet onderzoek naar de behoeftes van je doelgroep zoals een zoekwoordenonderzoek voor blogs of bij video’s. In een contentkalender maak je de concretisering van je contentplan. Wat voor content publiceer je, wanneer publiceer je dit en op welk kanaal?
 
 

Pijl naar soorten content

Verschillende soorten content

Content. Je maakt er de hele dag gebruik van. Websites, fotografie op websites, video’s en misschien maak je zelf wel onbewust content op je social media. Er zijn erg veel verschillende vormen van content. Een aantal belangrijke soorten content zijn:

Je kan op bovenstaande onderwerpen klikken om hier meer informatie over te lezen.

Pijl naar informatie over content creatie door content bureau

Contentcreators van Opgevallen doen aan contentcreatie

Contentcreator maakt hier nieuwe fotocontent

Het belang van goede contentcreatie

Via socialmediakanalen kun je je klanten heel goed op de hoogte houden waar jouw bedrijf mee bezig is. Nieuwtjes, een kijkje achter de schermen en toffe projecten die jouw zaak heeft afgerond. Natuurlijk kan je ook een inspirerende nieuwsbrief maken, video’s op YouTube inzetten, of persoonlijke klantverhalen op je website publiceren.

Sinds de komst van het internet zijn de mogelijkheden op het gebied van contentcreatie eindeloos geworden. Alleen is niet iedereen er even handig mee. Contentcreatie kan ontzettend waardevol zijn voor je bedrijf, maar dan moet de content er wel gelikt uitzien. Instagramberichtjes vol spelfouten of een video van slechte beeldkwaliteit zullen potentiële klanten eerder afschrikken dan aantrekken.

 

Pijl naar voorbeelden van content

Klantverhalen voorbeeld gemaakt voor Notariskantoor MIrjam Bos

Het resultaat

Opgevallen is in 2016 gestart als contentbureau. Wij hebben voor veel verschillende opdrachtgevers verschillende soorten content gemaakt.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

Selma Kamm
Selma Kamm
2023-05-15
Een heerlijk bedrijf om mee samen te werken! Zoveel positieve energie.
Trudy Kruizenga
Trudy Kruizenga
2022-10-04
Wat een mooi eind resultaat hebben wij ontvangen van Opgevallen. Daarnaast was de communicatie erg prettig. Ze staan altijd klaar voor vragen en denken graag mee, een aanrader!
Johannes Postema
Johannes Postema
2022-07-27
Professionele, creatieve club die werkt met veel enthousiasme!
Steffen Bosker
Steffen Bosker
2022-07-26
Ik werk sinds vorig jaar samen met Opgevallen aan uiteenlopende videoproducties. Erg fijne partij om mee samen te werken, hebben goede ideeën!
Martine Van Engelenburg
Martine Van Engelenburg
2022-05-19
Na slechte ervaringen met andere bedrijven ben ik bij Opgevallen terecht gekomen. Ze zijn onderbouwd en resultaatgericht, ik ben heel tevreden over de eerste resultaten. Weten zich goed in te leven in mij en mijn bedrijf. Sinds de samenwerking heb ik een stijgende lijn in opdrachten. Altijd bereikbaar en leuke groep mensen.
Wad Up
Wad Up
2022-02-14
Wij hebben inmiddels al een aantal jaar een fijne samenwerking met Opgevallen. Communicatie gaat altijd heel er goed en wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking! Ik hoop nog jaren partners van elkaar te zijn :)
DeJongegekkoos Grou
DeJongegekkoos Grou
2022-02-07
Opgevallen heeft voor ons een schitterende video gemaakt van het unieke binnenschilderwerk van Olde Signorie in Leeuwarden. In de video is de authenticiteit van het object alsmede het schilderwerk perfect in beeld gebracht Meesterschilders Friesland BV

Hulp nodig bij contentcreatie?

Worstel je met het maken van content? Onze tekstschrijver en fotograaf kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan, dus neem gerust contact op.

TELEFOONNUMMER
Bel ons op telefoonnummer:

WHATSAPP
Stuur een WhatsAppje naar:

E-MAIL
Stuur een e-mail naar: