Alles wat je wilt weten over webteksten laten schrijven

Webteksten zijn teksten die geschreven zijn voor op websites. Dit kunnen teksten voor standaard pagina’s op je website zijn zoals je homepage of je productpagina, maar ook blogs of artikelen die over een specifiek onderwerp gaan. Webteksten zijn vaak zo geschreven dat ze goed gevonden worden in zoekresultaten en dat ze bijdragen aan jouw gewenste klantbeleving.

Dit zijn ook direct twee belangrijke redenen waarom je jouw webteksten wilt laten schrijven door een professioneel bureau. Maar hoe laat je goede webteksten schrijven? Wij leggen het je graag uit. Hier lees je alles over webteksten laten schrijven!

Lijn van Opgevallen

De kracht van professioneel geschreven webteksten

Goed geschreven webteksten geven jouw bedrijf een unieke uitstraling en helpen jouw websitebezoekers precies te vinden wat ze zoeken. Ze dragen bij aan de betrouwbaarheid van jouw bedrijf en komen overeen met de identiteit van jouw bedrijf. Doordat de teksten de identiteit van je bedrijf weerspiegelen, wordt jouw bedrijf herkenbaar en krijgen lezers het gewenste gevoel bij jouw bedrijf. En als kers op de taart, door Opgevallen je webteksten laten schrijven draagt zelfs bij aan een hogere conversie op jouw website!

 

In de basis geld dat een betere gebruikerservaring zal leiden tot een hogere conversie. Door de webtekst aan te passen aan de doelgroep en te schrijven in de juiste tone of voice en door gebruik te maken van overtuigingstechnieken (zoals inspelen op emoties en schaarste) kan je de bezoekers aanspreken en hen overtuigen om een actie te ondernemen op de website.

 

Webteksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google, waardoor pagina’s goed gevonden worden in zoekresultaten. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een goed gevonden website? Hoger in Google staan op goede zorgt voor meer verkeer en meer aanvragen voor jouw bedrijf.

Het verschil tussen webteksten en traditionele teksten

Webteksten zijn vaak korter en bondiger dan traditionele teksten. Op internet scrollen wij sneller en nemen niet veel tijd om een tekst te lezen. Online zie je bij teksten ook veel koppen. Dit heeft ook nog een positief effect op de vindbaarheid. Daarnaast hebben veel teksten op websites een commercieel doel. Je ziet in webteksten dan ook vaak call to actions voorbijkomen.

Er zijn vele vormen van content mogelijk. Ben je benieuwd welke vorm van content het beste bij je past? Op deze pagina lees je meer over content laten maken.

Waarom je door opgevallen je teksten wilt laten schrijven

Wij hebben jarenlange ervaring in het schrijven van webteksten en weten hoe we teksten op een effectieve manier moet schrijven om jouw doelen te behalen. Daarnaast hebben wij verstand van SEO denken wij vanuit jouw doelgroep en zijn of haar gebruikerservaring. Door ons wil jij je webteksten laten schrijven.

 

Een website is net als een puzzel. Alles moet op zijn plaats vallen. Wij starten met het achterhalen wat het doel van jouw website. Wat is de functie van jouw site? Is jouw doel meer klanten aantrekken? Meer aanvragen krijgen? Of minder tijd kwijt zijn aan klantenservice telefoontjes? Geen zorgen, wij gaan je helpen. Als je doelstelling helder is gaan wij achterhalen wat je bedrijf uniek maakt en voor wie je er bent. En voor wie niet.

 

Wij werken altijd vanuit jouw brand guide of merkidentiteit. Is deze er nog niet? Dan adviseren wij om deze te laten ontwikkelen. In een merkidentiteit is vastgelegd wat de identiteit van een bedrijf is. De tone of voice is onderdeel van een goede merkidentiteit. Welke taal past bij jouw bedrijf? Zijn er specifieke woordkeuzes die gebruikt of vermeden worden? En waarom is dit relevant voor jouw doelgroep? Wat zijn de do’s en don’ts? Door een tekst aan te passen op jouw identiteit zorg je voor herkenbaarheid.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

Selma Kamm
Selma Kamm
2023-05-15
Een heerlijk bedrijf om mee samen te werken! Zoveel positieve energie.
Trudy Kruizenga
Trudy Kruizenga
2022-10-04
Wat een mooi eind resultaat hebben wij ontvangen van Opgevallen. Daarnaast was de communicatie erg prettig. Ze staan altijd klaar voor vragen en denken graag mee, een aanrader!
Johannes Postema
Johannes Postema
2022-07-27
Professionele, creatieve club die werkt met veel enthousiasme!
Steffen Bosker
Steffen Bosker
2022-07-26
Ik werk sinds vorig jaar samen met Opgevallen aan uiteenlopende videoproducties. Erg fijne partij om mee samen te werken, hebben goede ideeën!
Martine Van Engelenburg
Martine Van Engelenburg
2022-05-19
Na slechte ervaringen met andere bedrijven ben ik bij Opgevallen terecht gekomen. Ze zijn onderbouwd en resultaatgericht, ik ben heel tevreden over de eerste resultaten. Weten zich goed in te leven in mij en mijn bedrijf. Sinds de samenwerking heb ik een stijgende lijn in opdrachten. Altijd bereikbaar en leuke groep mensen.
Wad Up
Wad Up
2022-02-14
Wij hebben inmiddels al een aantal jaar een fijne samenwerking met Opgevallen. Communicatie gaat altijd heel er goed en wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking! Ik hoop nog jaren partners van elkaar te zijn :)
DeJongegekkoos Grou
DeJongegekkoos Grou
2022-02-07
Opgevallen heeft voor ons een schitterende video gemaakt van het unieke binnenschilderwerk van Olde Signorie in Leeuwarden. In de video is de authenticiteit van het object alsmede het schilderwerk perfect in beeld gebracht Meesterschilders Friesland BV

Veelgestelde vragen

Voordat wij starten met het schrijven van de teksten voor jouw website doen wij een zoekwoordenonderzoek. Wij onderzoeken op welke zoekwoorden gezocht wordt met betrekking tot jouw onderwerp. Ook analyseren wij de websites van je concurrenten en gaan we met jou in gesprek.

 

De vindbaarheid van je website wordt bepaald door drie factoren: de content die op je website staat, het aantal links naar je website en de techniek van je website. De teksten zijn dus een belangrijk onderdeel van goede vindbaarheid, maar het is niet de enige factor.

 

Het laten schrijven van teksten is altijd maatwerk. Afhankelijk van het onderwerp, het doel, het aantal benodigde pagina’s en woorden kunnen wij meer duidelijkheid bieden over de kosten voor het laten maken van webteksten.

 

De levertijd varieert van het aantal pagina’s en het onderwerp. Qua input zijn wij ook afhankelijk van jouw tempo. Je zal ons van informatie moeten voorzien. Wij kunnen vaak binnen vier weken alle teksten opleveren.

Jouw bedrijf met een opvallende klantbeleving

 

Webteksten laten schrijven door Opgevallen?

Ons werk bestaat uit het ontwikkelen van een memorabele klantbeleving. Dit start bij het helder hebben van de gewenste klantbeleving: oftewel de positionering en de merkidentiteit. Als deze ontwikkeld is ontwerpen wij de gewenste klantreis en brengen wij duidelijk in kaart welke actiepunten verricht moeten worden om tot een unieke klantbeleving te komen. Zodat je merk ook ervaren wordt zoals je dat wilt. In al je contactmomenten en dus in al je communicatie.

Het resultaat

Opgevallen helpt MKB-bedrijven met een opvallende klantbeleving. Met als gevolg dat klanten langer blijven, meer afnemen en ambassadeur worden. Goede webteksten zijn een belangrijk onderdeel van die memorabele klantbeleving. Bekijk hier ons werk.

Laat ons jouw webteksten schrijven

Wil jij ook webteksten die je bezoekers overtuigen en goed scoren in zoekmachines?
Neem contact met ons op.

Dit kun je aan ons toe vertrouwen

Lijn van Opgevallen

TELEFOONNUMMER
Bel ons op telefoonnummer:

WHATSAPP
Stuur een WhatsAppje naar:

E-MAIL
Stuur een e-mail naar: