Alles over een professionele bedrijfsfilm laten maken

Wil jij een bedrijfsfilm maken? Met een bedrijfsvideo kan je op een mooie manier aan je potentiële klanten laten zien hoe jouw bedrijf te werk gaat en het geeft een goede sfeerimpressie geven van je diensten, producten en je werkwijze. Een video zegt immers meer dan duizend woorden en laat veel minder aan de verbeelding over. Een bedrijfsvideo vertelt jouw boodschap op de manier hoe jij wilt dat het overkomt.

Een professionele bedrijfsfilm is dus de perfecte manier om op originele wijze jouw bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Maar als je zo’n video wilt laten maken, waar moet je dan rekening mee houden en hoe kom je tot een goede bedrijfsfilm? Op deze pagina lees je alles over professionele bedrijfsfilms!

Lijn van Opgevallen

Welk type bedrijsfilm past het beste bij jouw bedrijf?

Wat is de beste manier voor jouw bedrijfsfilm? Er zijn verschillende soorten video’s die je kunt maken als bedrijfsfilm. De inhoud van de video (en niet de vorm) bepaalt of het een goede bedrijfsfilm is.

De meeste bedrijfsfilms zijn de “normale” bedrijfsfilms. Dat wil zeggen dat je in de bedrijfsvideo het verhaal van van het bedrijf vertelt wordt via een voice-over aan de kijker. Je ziet de medewerkers van het bedrijf in de film, je ziet de locatie van het bedrijf en ze tonen hun producten en diensten. Je geeft een professionele indruk van je bedrijf.

Een andere vorm van een bedrijfsfilm is een rondleiding door het bedrijf. Iemand van het bedrijf die de rondleiding geeft vertelt het verhaal van het bedrijf. Deze video is niet voor ieder bedrijf geschikt. In de film wil je natuurlijk wel wat laten zien aan de kijkers.

Een brand movie is niet een typische bedrijfsfilm. Dit is meer een vorm van branded content en dit wordt vaak ingezet bij corporate bedrijven die hun merk promoten. Er wordt een verhaal uitgewerkt (vaak aan de hand van een merkidentiteit) in een duidelijk script en er wordt gewerkt met acteurs en bijzondere filmlocaties. Vaak neemt een professionele voice over je mee in het verhaal. De productie van deze videocontent is van hoogstaand niveau.

Bij deze vorm van bedrijfsfilm wordt gebruik gemaakt van animaties. Je maakt niet gebruik van echte beelden maar zet animatie in om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Je ziet dit vaak gebeuren bij ingewikkelde materie of voor bedrijven die digitale producten zoals bijvoorbeeld software ontwikkelen.

Naast deze vormen van bedrijfsfilms zijn er nog veel meer vormen van videocontent mogelijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een promotiefilm, een dronevideo, een productvideo, een aftermovie of een videopitch.

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

Een goede bedrijfsfilm begint bij een goed verhaal. Welk verhaal wil je vertellen? Wat wil je laten zien in de bedrijfsvideo? Je wilt dat de video in de eerste seconden de kijker aanspreekt en je direct grijpt. Wij maken video’s altijd heel persoonlijk en laten de mensen in het bedrijf zien.

Ook maken wij vaak gebruik van storytelling of maken wij gebruik van de golden cirkel van Simon Sinek waarin wij het vertaal in je bedrijfsfilm vertellen vanuit de why, how, what en wij vanuit je missie schrijven.

Laat een bedrijfsfilm maken tegen betaalbare tarieven

Tot slot heb je een professionele partij zoals Opgevallen nodig die je helpt in je productieproces. Het bedrijf waar jij je bedrijfsfilm laat maken beschikt over professionele apparatuur zoals verschillende soorten camera’s (drones, verschillende lenzen etc.), een goede microfoon, belichtingsets en beschikken over een video editor die de montage doet.

Werkwijze hoe wij een bedrijfsfilm maken

Je wilt een professionele bedrijfsfilm laten maken. Waar begin je dan? Ons advies is om bij lokale bedrijven die bedrijfsfilms maken voorbeelden van bedrijfsfilms op te vragen en andere vormen van beeldmateriaal uit hun portfolio te bekijken. Spreken de beelden je aan? Dan is de volgende stap om een afspraak te maken en je wensen voor je bedrijfsfilm te bespreken in een persoonlijke meeting. Hierin bespreek je waarom je een video wilt laten maken.

De werkwijze voor videoproductie is opgedeeld in drie verschillende fases:

Voordat je over gaat tot het produceren van de video (de opnames) ga je eerst het bedrijfsfilm script schrijven. Dit wordt gedaan door het videoproductiebedrijf aan de hand van jouw input. Tijdens de pre productie zorg je de alles geregeld wordt. Denk aan de locaties, de acteurs of figuranten en de attributen die gebruikt worden in de video. Alle partijen worden gebriefd

Tijdens de productiefase worden de opnames gedaan. De videograaf komt (eventueel samen met een team) met zijn camera op locatie en neemt de beelden op. Afhankelijk van de productie is hier een regisseur, een geluidsman en iemand die de belichting verzorgt aanwezig.

De mooie beelden die gemaakt zijn worden nu in de montage bewerkt. In de video wordt gebruik gemaakt van professionele en rechtenvrije muziek. Als de bedrijfsvideo klaar is wordt deze toegestuurd voor de eerste feedbackronde. Eventuele aanpassingen kunnen nog verwerkt worden. Wij helpen ook met de verspreiding van de bedrijfsvideo. Wij publiceren deze op jouw YouTube kanaal en ondersteunen je bij eventuele advertentiecampagnes waarin de bedrijfsvideo gebruikt wordt.

De videograaf van Opgevallen is een bedrijfsfilm aan het maken

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

Selma Kamm
Selma Kamm
2023-05-15
Een heerlijk bedrijf om mee samen te werken! Zoveel positieve energie.
Trudy Kruizenga
Trudy Kruizenga
2022-10-04
Wat een mooi eind resultaat hebben wij ontvangen van Opgevallen. Daarnaast was de communicatie erg prettig. Ze staan altijd klaar voor vragen en denken graag mee, een aanrader!
Johannes Postema
Johannes Postema
2022-07-27
Professionele, creatieve club die werkt met veel enthousiasme!
Steffen Bosker
Steffen Bosker
2022-07-26
Ik werk sinds vorig jaar samen met Opgevallen aan uiteenlopende videoproducties. Erg fijne partij om mee samen te werken, hebben goede ideeën!
Martine Van Engelenburg
Martine Van Engelenburg
2022-05-19
Na slechte ervaringen met andere bedrijven ben ik bij Opgevallen terecht gekomen. Ze zijn onderbouwd en resultaatgericht, ik ben heel tevreden over de eerste resultaten. Weten zich goed in te leven in mij en mijn bedrijf. Sinds de samenwerking heb ik een stijgende lijn in opdrachten. Altijd bereikbaar en leuke groep mensen.
Wad Up
Wad Up
2022-02-14
Wij hebben inmiddels al een aantal jaar een fijne samenwerking met Opgevallen. Communicatie gaat altijd heel er goed en wij zijn zeer tevreden over onze samenwerking! Ik hoop nog jaren partners van elkaar te zijn :)
DeJongegekkoos Grou
DeJongegekkoos Grou
2022-02-07
Opgevallen heeft voor ons een schitterende video gemaakt van het unieke binnenschilderwerk van Olde Signorie in Leeuwarden. In de video is de authenticiteit van het object alsmede het schilderwerk perfect in beeld gebracht Meesterschilders Friesland BV

Veel gestelde vragen over bedrijfsfilms

Je wilt met een bedrijfsfilm een goed beeld van je bedrijf geven in een paar minuten. Je laat in een bedrijfsvideo zien wat je doet, hoe je dat doet en waarom jouw bedrijf, product of dienst je klanten helpt. Een bedrijfsvideo is multi inzetbaar. Je kan deze gebruiken op je website, op je social media kanalen, in advertenties, maar ook in vacatures die je bedrijf heeft. Er zijn nog veel mee touchpoints in jouw klantreis waarin de video gebruikt kan worden.

In een bedrijfsfilm vertel je door middel van storytelling het verhaal van jouw bedrijf wat jij wilt vertellen. Vaak laat men de locatie en de medewerkers in beeld komen. Zij laten zien waarom het de moeite waard is om bij het bedrijf te willen werken.

Om tot een bedrijfsvideo te komen ga je eerst nadenken over de boodschap die je wilt laten zien. De boodschap verwerk je in een script en hieruit komt een actiepuntenlijst met wat voor soort camera en belichting je nodig hebt, of er acteurs in de video moeten spelen, welke attributen er in de video gebruikt worden en op welke locaties gefilmd moet worden.

Je moet ook alvast nadenken waar je de video wilt gaan gebruiken. Hoe ga je de video promoten? Op welke kanalen publiceer je de video?

Laat je een bedrijfsfilm maken dan krijg je te maken met een investering. De kosten zijn afhankelijk van veel verschillende variabelen zoals: wat voor camera apparatuur gebruikt wordt, hoeveel mensen mee werken, op welke locaties er gefilmd gaat worden en hoeveel tijd er in de nabewerking nodig is.

Het is dus lastig te zeggen wat normale bedrijfsfilm kosten zijn. Gebruikelijke tarieven variëren van duizend tot aan duizenden euro’s.

Wij adviseren om een bedrijfsfilm van maximaal 2 minuten te maken. Mensen zijn snel afgeleid en hebben geen interesse om naar een video van 5 minuten te kijken.

Voorbeelden van bedrijfsvideo’s

Veel opdrachtgevers hebben door Opgevallen een bedrijfsfilm laten maken. Bekijk hiernaast een paar van door ons geproduceerde bedrijfsfilms.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Contact over je professionele bedrijfsfilm

Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Wij gaan je verder helpen. Je kan met ons contact opnemen en wij kunnen je een vrijblijvend advies geven.

TELEFOONNUMMER
Bel ons op telefoonnummer:

WHATSAPP
Stuur een WhatsAppje naar:

E-MAIL
Stuur een e-mail naar: