Aftermovie laten maken

AFTERMOVIE LATEN MAKEN

Organiseer je een festival, personeelsuitje, een feest of een ander evenement? Dan wil je een aftermovie laten maken. In een korte video van tussen de 1 tot 3 minuten geef je een samenvatting van wat er allemaal op het evenement is gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan de sfeer, activiteiten die er te doen waren of gastsprekers die aanwezig waren. Heb je een terugkerend evenement? Als je een aftermovie laat maken kan je de video in de volgende jaren heel goed gebruiken als promotiemateriaal.

Op social media worden deze video’s dan ook vaak bekeken en gedeeld door de mensen die het evenement hebben bezocht. Mensen kunnen reageren, de video liken, andere mensen taggen (naam van een vriend noemen onder de video, die er dan een bericht van krijgt). Zo krijgen veel mensen op social media de aftermovie te zien, en willen zij dat evenement de volgende keer ook niet missen. Dit is dan ook goed promotiemateriaal voor bijvoorbeeld een volgende editie. De aftermovie is ook een mooie herinnering voor de bezoekers die het evenement hebben bezocht. Denk bijvoorbeeld aan een video van een bruiloft, die wil je graag hebben als herinnering.

WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?

Vaak worden evenementen in het weekend of op avonden gehouden. Dat is voor ons geen probleem, wij zijn van de partij! Je kunt ons onder voorbehoud op een datum reserveren, zodat je niet op het laatste moment nog een cameraman moet vinden.

Wat moet er nog meer geregeld worden? Wij hebben van tevoren graag contact over wat jullie gefilmd willen hebben, en dat we het programma krijgen. We willen overal toegang hebben zodat we vanuit de mooiste hoeken kunnen filmen. Het is verstandig en handig dat we een contactpersoon kunnen bereiken tijdens het evenement.

ALS JE EEN AFTERMOVIE LAAT MAKEN, WAT KRIJG JE DAN?

Van ons krijg je een video van ongeveer 1 tot 3 minuten. Een aftermovie geeft een korte samenvatting van wat er allemaal is gebeurd tijdens het evenement. Hierin krijgt de kijker een goed beeld van het evenement en de sfeer.

SOA Festival, Surhuizum open air

HOE GAAN DE OPNAMES?

Tijdens het evenement filmen wij wat er allemaal te beleven is. En de bezoekers van het evenement spelen daarin een grote rol. Ook zij zorgen voor de sfeer. Met een festival is er natuurlijk veel muziek en met een personeelsuitje heb je misschien een spreker. Al deze onderwerpen brengen wij in beeld om er een mooie video van te maken. Vooraf bespreken we jouw wensen voor de aftermovie en spreken wij wat praktische zaken met elkaar door. Want als je van een festival een aftermovie laat maken, dan stemmen wij af waar wij wel en niet mogen filmen. Of wij bijvoorbeeld op het podium mogen komen of niet, etc.

AFTERMOVIE NIET ALLEEN VOOR FESTIVAL

Bij een aftermovie denk je al snel aan een video van een festival. Maar het heeft ook veel toegevoegde waarde om een aftermovie te laten maken voor andere soorten evenementen.

DE APPARATUUR DIE WIJ GEBRUIKEN

Wij houden er van om een goed beeld te geven van het evenement. Daarom filmen wij altijd op gepaste afstand met een drone, om het evenement in één shot te vangen. Dit geeft een overweldigend gevoel.

We beschikken ook over een GoPro. Deze gebruiken we om shots te filmen waar onze videocamera niet bij kan komen. Of om hem op voorwerpen te monteren waar je een vet effect mee krijgt. Met een stabilizer worden ook mooie stabiele shots gemaakt. Hiermee krijg je een zwevend gevoel.

HOE SNEL KAN IK DE AFTERMOVIE KRIJGEN

Wanneer er een aftermovie van een festival wordt gemaakt is het belangrijk dat jij deze snel aangeleverd krijgt om deze vervolgens online te kunnen zetten op bijvoorbeeld je social media kanalen. Wij snappen dat wanneer je een aftermovie laat maken je deze snel nodig hebt. Daarom zorgen onze communicatieadviseurs en onze projectmanagers ervoor dat je de eerste werkdag na het evenement deze video binnen hebt zodat je deze kunt gebruiken in je communicatie. Ook voor andere soorten evenementen zorgen wij ervoor dat je de video snel binnen hebt en online kunt plaatsen, of intern aan je medewerkers kunt laten zien.

EEN AFTERMOVIE LATEN MAKEN?

Neem contact met ons op voor het laten maken van een aftermovie!

OVER ONS

Opgevallen is een communicatiebureau uit Friesland en wij omschrijven ons als de subcultuur in de communicatiewereld. Plezier is onze lange termijnstrategie. Wij geloven in jong talent dat het lef en de daadkracht heeft om te doen wat niemand ooit nog heeft gedaan. Vanuit deze overtuiging denken we graag buiten de gebaande paden. Wij zijn niet bang voor het onbekende en leggen nieuwe paden aan als ze…

►LEES MEER