Huisstijlen laten ontwerpen

Ben je opzoek naar een professionele huisstijl? Je wilt naast een professioneel logo ontwerp, ook een goed ontwerp voor je visitekaartje en briefpapier? Bij Opgevallen laat jij je gehele huisstijl maken. Van logo ontwerp met beeldmerk en lettertypes tot aan vormgegeven drukwerk zoals bijvoorbeeld je enveloppen.

Jouw bedrijf heeft een unieke identiteit en onderscheid zich van jouw concurrenten. Je huisstijl is een visuele vertaling hiervan. Je wilt een nieuwe huisstijl met een professionele uitstraling. Wij zorgen voor herkenbaarheid in jouw huisstijlelementen.

Een unieke en onderscheidende huisstijl is jouw kans om een blijvende indruk te maken en je merk te versterken. Wil je een huisstijl laten ontwerpen? En ben je benieuwd hoe je dit kan aanpakken? Op deze pagina lees je alles over een huisstijl laten ontwerpen.

Lijn van Opgevallen

Verschillende ontwerpers van huisstijlen

Als je je oriënteert zie je een groot verschil in de ontwerpers van huisstijlen. Er worden huisstijlen aangeboden voor een paar honderd euro tot aan tienduizenden euro’s. Maar wat is het verschil?

Het klinkt mooi: een huisstijl voor een paar honderd euro. Maar een unieke huisstijl kan niet voor dit geld gemaakt worden. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande templates. De kans is dus erg groot dat iemand anders met een soortgelijk logo ontwerp rondloopt en dat de ontwerper later niet meer bereikbaar is. En dat laatste is vervelend, als er extra communicatie uitingen gemaakt moeten worden. Daarom is het verstandig om door een professioneel bedrijf met een betrouwbare uitstraling je huisstijl laten maken.

Bij Opgevallen ontwerpen wij geen huisstijlen voor een paar honderd euro. Maar wij maken ook niet alleen een huisstijl. Wij helpen je bij je positionering en je merkidentiteit en vertalen dit weer in een brand guide. Wij hebben ervaring en weten goed jouw wensen in kaart te brengen. Zelfs zo goed, dat wij een 100% tevredenheidsgarantie durven te bieden op de huisstijlen die wij ontwerpen.

Huisstijlen en klantbeleving

Een huisstijl speelt een belangrijke rol bij de beleving van jouw merk omdat het een visueel beeld creëert. Het is de manier waarop een bedrijf zich presenteert aan haar publiek en de manier waarop de publiek het bedrijf waarneemt en herkent. Bij de ontwikkeling van de huisstijl moet worden nagedacht wat voor beleving de klant moet krijgen en welke kleuren en vormen hierbij passen. Een goede huisstijl is de vertaalslag van de merkwaarden van een bedrijf.

Bovendien helpt een huisstijl ook bij het onderscheiden van het bedrijf van zijn concurrenten en het versterken van zijn unieke identiteit. Een huisstijl zorgt voor een gevoel van herkenning en moet bijdragen aan een positieve klantbeleving. Een huisstijl is dus veel meer dan alleen een logo of een kleurschema. Het is een integraal onderdeel van de algehele merkbeleving en heeft daarom een directe impact op de klantbeleving.

Onze werkwijze

Voordat wij een visuele vertaling maken van de identiteit, moeten wij eerst helder hebben wat de identiteit van jouw bedrijf is. Is er een uitgewerkte positionering en merkidentiteit? Dan is dit ons vertrekpunt. Als deze nog niet ontwikkeld is, zullen wij hiermee starten. Starten met ontwerpen zonder identiteit is als langzaam Chinees praten tegen iemand die geen Chinees spreekt: zinloos. Hier lees je meer over hoe wij organisaties helpen met positioneren en met hun merkidentiteit.

 

Als de positionering en identiteit helder zijn ontwerpen wij een huisstijl die een visuele vertaling is van de identiteit. Onze ontwerpers gaan met de input aan de slag en ontwerpen verschillende versies van je logo, de huisstijlkleuren en de typografie. 

 

Wij zullen verschillende richtingen van onze visuele vertaling aan je presenteren. Nu er concrete voorbeelden op tafel liggen gaan we sparren en richting een verdiepend ontwerp op basis van jouw wensen. Als de definitieve keuzes zijn gemaakt gaan wij de complete huisstijl maken en gaan wij de huisstijl doorvoeren in de verschillende huisstijldragers die je nodig hebt.

 

Als wij je huisstijl ontwerpen, leveren wij altijd een huisstijlhandboek op. In dit handboek staan de volgende onderdelen: welk lettertype wij gebruiken, welke regels er zijn met betrekking tot de opmaak of het gebruik van je logo op een afbeelding.

Deze brand guide is van groot belang omdat je uniformiteit in je uitstraling wilt. Waar je huisstijl dan ook toegepast wordt. Op deze manier kan iedereen vanuit jouw huisstijl ontwerp nieuw briefpapier, een visitekaartje, je website, social media templates, interne en externe documenten maken. Zo voorkom je onbedoelde kleine aanpassing aan je uitingen.

 

Naast een mooi logo heb je ook andere producten nodig waar je huisstijl in terugkomt. Huisstijldragers zijn de communicatiemiddelen waarop je huisstijl zichtbaar is. De meest bekende zijn bijvoorbeeld je briefpapier en je visitekaartje. Maar je kan ook denken aan een presentatie, een folder, een flyer, een brochure, de vlaggen bij je pand etc. Vooraf hebben wij in kaart gebracht welke huisstijldragers ontworpen moeten worden.

Waarom je jouw huisstijl door Opgevallen wil laten ontwerpen

Opgevallen is een creatief communicatiebureau die voor veel Friese merken al een huisstijl heeft mogen ontwikkelen. Wij helpen onze opdrachtgever met zijn branding. Een paar goede redenen om voor ons te kiezen zijn:

 

100% tevredenheidsgarantie
Wij willen dat jij tevreden bent. Door onze ruime ervaring en door altijd te werken vanuit je positionering en identiteit weten wij de juiste huisstijlen te ontwerpen. Hiervan zijn wij zo overtuigd, dat wij een tevredenheidsgarantie bieden op de ontwikkeling van huisstijlen.

 

Betaalbaar
Doordat wij een klein bureau zijn, hebben wij weinig overhead. Wij hebben geen duur kantoor en rijden ook niet in dure auto’s. Wij zijn een nuchter en Fries bureau. En dat resulteert in betaalbare tarieven.

 

Wij kunnen snel leveren
Doordat wij een klein bureau zijn, hebben wij korte lijnen en kunnen wij snel schakelen. Vaak kunnen wij huisstijlen snel opleveren. Na een oriënterend gesprek kunnen wij hier ook duidelijkheid over bieden.

 

Breder inzetbaar
Opgevallen is een creatief bureau die MKB-bedrijven helpt met het krijgen van een 9+ klantbeleving. Wij zijn inzetbaar voor strategie, conceptontwikkeling, design, foto en videografie en contentcreatie.

Jouw bedrijf met een 9+ klantbeleving

 

Flyer laten designen door Opgevallen?

Ons werk bestaat uit het ontwikkelen van een 9+ klantbeleving. Dit start bij het helder hebben van de gewenste beleving: oftewel de positionering en de merkidentiteit. Als deze ontwikkeld is ontwerpen wij de gewenste medewerkersreis en brengen wij duidelijk in kaart welke actiepunten verricht moeten worden om tot een 9+ klantbeleving te komen. Zodat je merk ook ervaren wordt zoals je dat wilt. In al je contactmomenten en dus in al je communicatie.

Portfolio van huisstijlen

Opgevallen helpt MKB-bedrijven met een 9+ klantbeleving. Met als gevolg dat klanten en medewerkers langer blijven. Dat begint bij de positionering en de visuele vertaling hiervan in een huisstijl. Meer voorbeelden zien? Bekijk hier ons werk.

Wil jij een huisstijl laten ontwerpen?

Wil je een huisstijl die de identiteit ademt van jouw bedrijf? Neem contact met ons op en laat je huisstijl ontwerpen.

Dit kun je aan ons toe vertrouwen

Lijn van Opgevallen