HET SYMPATHIEKSTE WEBHOTEL VAN NEDERLAND

MERK, PLAN, UITVOERING

XXL Hosting is de gastheer van het internet

OPDRACHTGEVER
Sinds augustus 2000 helpt XXL Hosting zijn eerste klanten om de eerste stappen op het internet te zetten. Ondertussen beheren ze meer dan 30.000 websites en hebben ze veel klanten online zien groeien. XXL Hosting houdt kantoor in Leeuwarden, maar is actief in heel Nederland en België.

VRAAG
Er zijn zo’n 1200 hostingpartijen in Nederland die bijna allemaal hetzelfde doen. Het is voor een afnemer moeilijk om de juiste hostingpartij te vinden, dus ga je maar vergelijken op de meeste bits en bytes voor het minste geld. De vraag luidt daarom: Hoe kunnen we door middel van communicatie dé unieke waarde die XXL Hosting heeft ten opzichte van andere hostingbedrijven, aan (potentiële) klanten laten ervaren.

 

OPLOSSING
Voordat we aan de slag kunnen moeten we eerst weten wat die unieke waarde precies inhoudt. Door middel van strategische sessies hebben we de merkidentiteit en positionering van XXL Hosting helder en duidelijk in beeld gebracht. Hierbij hebben we de metafoor ‘als gastheer van het internet’ tot leven gebracht om de diensten van XXL Hosting te vergelijken met diensten van een hotel. Dit wordt als kapstok in de communicatie gebruikt.

RESULTAAT
Een volledige positionering met uitgewerkte merkidentiteit én een kapstok, wat precies het gevoel van XXL Hosting uitdraagt. Hierbij hebben we een creatief aanvalsplan van één jaar bedacht om dit gevoel door middel van structurele communicatie en creatieve campagnes te laten uitstralen.

DE GASTHEER OP HET INTERNET

Een hotel wordt wel eens gebruikt als metafoor om de werking van de hosting in Jip en Janneke taal uit te leggen. Laat dat nou ook juist de bedoeling zijn. Met de kernwaarden simpel, proactief en sympathiek maakt XXL Hosting de brij van gekke en technische termen simpel en begrijpelijk. Als gastheer op het internet heten ze je welkom, nemen ze je bij de hand door de keuzes van (hosting)pakketten en kun je achteraf jouw mening laten weten in het gastenboek. Het uitdragen van de positionering begint bij het visitekaartje van het bedrijf: de website.

De nieuwe positionering hebben wij doorgevoerd in de website van XXL Hosting

 

SIMPEL & PROACTIEVE VERHUISSERVICE

 

Verhuizen naar een andere hosting wordt vaak als vervelend ervaren. E-mail en website moet allemaal overgezet worden én dat is vaak een vervelende klus. Daarom verhuis je vaak alleen pas als je écht niet tevreden bent over je huidige partij. Het aanbieden van een verhuisservice waarbij je ook echt ontzorgd wordt is een unieke kans, XXL doet het gewoon.

Met een leuke informatieve video laten we de werking van de verhuisservice zien. Dit wordt ondersteund met drie klanten aan het woord die onlangs gebruik hebben gemaakt van deze service.

MEER DAN ALLEEN HOSTING

XXL Hosting is meer. Meer dan alleen hosting. Met inspirerende ontbijtsessies bieden ze een plek waar inspiratie, innovatie en sparringpartners bij elkaar samenkomen. Op een leuke locatie inclusief heerlijk ontbijt nodigen ze ondernemers, klanten en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een ontbijtsessie, met elke keer weer een ander onderwerp.

WE ZETTEN AMBASSADEURS IN

Je kan zelf vertellen hoe sympathiek, simpel en proactief je bent. Maar dat kan natuurlijk iedereen over zichzelf zeggen. Lezers en potentiële klanten hechten veel meer waarde aan de ervaring van een ander. Hoe hebben zij het bij jou ervaren? Deze mening wordt gezien als waardevolle en betrouwbare informatie. We vulden het gastenboek met video- en fotoreportages van huidige klanten, de ambassadeurs van XXL Hosting.

WIL JE MEER WETEN OVER DEZE CASE?

HET PROJECTTEAM

HJALMAR BOSSCHER

MERK & PLAN

 

 

KLASINE SMID

PROJECTMANAGER

 

 

ROBERT VEENSTRA

FOTO & VIDEO