HEEL GROU AAN DE BEZORGSERVICE & ZELFSCAN

PLAN, UITVOERING

OPDRACHTGEVER
Jumbo supermarkten is naast Albert Heijn de grootste supermarktketen in Nederland. Ook in ons eigen prachtige Grou bevindt zich een Jumbo Grou Supermarkt.

VRAAG
Grou is een leuk watersport dorp, met, naast de Jumbo, nog twee andere supermarkten. Voor de lokale bevolking genoeg keus, maar ook voor de toeristen die zomers in groten getale komen. Hoe kunnen we door middel van communicatie er voor zorgen dat iedereen voor Jumbo Grou kiest?

 

OPLOSSING
Elke supermarkt verkoopt hetzelfde, maar dan misschien van een ander merk met een andere prijs. Daarin het verschil maken heeft niet zoveel zin. Het is veel belangrijker om van jouw klanten échte fans te maken. Zodat ze altijd weer een lach op hun gezicht krijgen als ze aan Jumbo Grou denken. Daarom hebben wij creatieve campagnes en content bedacht om Jumbo Grou op een andere manier te onderscheiden van de supermarkten.

RESULTAAT
Met creatieve campagnes en content bereikten we dat er een lach verscheen op de gezichten van onze klanten. Er werd in Grou en omgeving gesproken over deze supermarkt. Ze hebben meegedaan, er om gelachen, maar het belangrijkste: Jumbo Grou werd continu benoemd.

ZELFSCANWEDSTRIJD

De zelfscanner vind je steeds meer in elke supermarkt. Naast het praktische gedeelte is het ook nog eens leuk! Vooral kinderen én ouderen beleefden zichtbaar het meeste plezier aan het scannen van je eigen producten. Daar moesten we wat mee en zo organiseerden we samen met Jumbo Grou dé zelfscanwedstrijd voor kinderen met hun opa of oma. Bij de start kregen ze een boodschappenlijstje mee en onderweg op het parcours nog wat obstakels en extra opdrachten. Een race tegen de klok! Als een Max Verstappen scheurden ze door de winkel. Wie komt er het snelst over de finish met de meeste goede antwoorden? Een middag vol plezier!

BEZORGSERVICE

Gemak staat in deze tijd voorop. Boodschappen bestellen en laten bezorgen is tegenwoordig een ideale uitkomt. Ook in Grou en omgeving kun je nu gebruik maken van de bezorgservice. De vraag was: hoe maken we dit op een leuke en opvallende manier bekend aan onze klanten? Maak kennis met bezorger Joop van de bezorgservice die hij in deze video introduceert. Eén ding is zeker: hij heeft alles voor je! Hij laat zien hoe het werkt en dat hij voor jou de redder in nood is!

1 APRIL!

Onze bezorger Joop houdt ook wel van een grapje en daarom besloten we samen de ‘automatische bezorgservice’ de wereld in de brengen. Met een chip in je koelkast weet Jumbo Grou precies wanneer de koffiemelk op is en wordt dat automatisch bij je bezorgd. Handig hé? Natuurlijk was het een 1 april grap, maar zo was wel de bezorgservice van Jumbo Grou opnieuw onder de aandacht gebracht. Zelf de Leeuwarder Courant nam de grap mee in de leukste 1 april grappen van 2019!

WIL JE MEER WETEN OVER DEZE CASE?

HET PROJECTTEAM

HJALMAR BOSSCHER

MERK & PLAN

 

 

KLASINE SMID

PROJECTMANAGER

 

 

ROBERT VEENSTRA

FOTO & VIDEO