AUTOPUZZELRIT

  • 10.000 mensen binnen de doelgroep bereikt met de aftermovie

OPDRACHTGEVER
Rijschool Posseth, Franeker

AANLEIDING
De theoriecursus die we samen met Coos de wereld in geholpen hebben doet het zo goed, dat we de volgende stap wilden maken. De theorie- en praktijktak van Posseth samenbrengen. Hoe kun je dat nou beter doen dan door de theorie toe te passen tijdens het rijden?

Benieuwd naar de theoriecursus? Die vind je hier!

DOELGROEP
Jongeren in de leeftijd 17 tot 25 jaar in Franeker en omstreken, die nog niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Indirect bereiken we ook de ouders van deze doelgroep.

DOELSTELLING
Na doelstellingen voor dit concept waren merkbekendheid, een positieve merkattitude en loyaliteit.

CONCEPT

Posseth gelooft erin dat theorie in praktijk brengen helpt bij het leren van de autotheorie, maar ook bij het rijden in praktijk. Tevens staat hij voor plezier, humor en creativiteit. Wij kwamen daarom met de autopuzzelrit. We brachten de theorie en praktijk samen door de teams een route te laten rijden, theorievragen te laten beantwoorden en opdrachten uit te laten voeren.

Eerst stippelden we een route uit en vervolgens bedachten we vragen, opdrachten en regels en werkten alles mooi uit in een route-document, die de leerlingen konden gebruiken tijdens te autopuzzelrit. Uiteraard mocht de route ook even getest worden, zodat hij helemaal tiptop was.

Vijf bloedfanatieke teams, bestaande uit een instructeur en drie leerlingen per team, gingen de strijd met elkaar aan. De route was van Franeker naar Leeuwarden en ging door verschillende dorpjes. De ideale rijtijd was anderhalf uur, de teams die hiervan af weken kregen strafpunten.

Uiteindelijk kregen ze bij iedere vraag en opdracht een letter waar de zin ‘Theorie in praktijk met Coos’ uitkwam. Het team met de juiste oplossing én de minste strafpunten, won de wedstrijd! Dat was ‘Team Harrie’. De leerlingen vonden het geweldig en leerzaam.